menu
Ga naar de inhoud
Camera inspectie


Veilig wonen? Laat het rookgasafvoerkanaal inspecteren!
De cv-installatie staat bij de meeste VvE’en met een collectief verwarmingssysteem regelmatig op de agenda. En op gezette tijden wordt ook gesproken over vervanging van de cv-ketel. De HR-ketel is verreweg het meest effectief als het gaat om energiebesparing, maar de rookgasafvoerkanalen verdienen wel speciale aandacht. Het is verstandig om die te laten inspecteren, want een doorgeroest afvoerkanaal kan levensgevaarlijk zijn.

In veel appartementengebouwen zien we collectieve rookgasafvoeren die al vele jaren oud zijn.

Als je zeker wilt zijn van een veilige situatie, zal in alle gevallen ook het rookgasafvoerkanaal moeten worden geïnspecteerd - en zonodig worden vervangen. De nieuwe cv-ketels zorgen namelijk voor meer condens en meer druk in de afvoerkanalen, die daardoor kunnen corroderen. Soms zijn ze zelfs helemaal doorgeroest.
Dat kan levensgevaarlijk zijn voor de bewoners van de appartementen, zeker als de ventilatietoevoerroosters in de ramen worden gesloten (wegens tocht en kou). Dan ontstaat er onderdruk en kunnen de rookgassen (zoals het gevaarlijke koolmonoxide) uit de schacht in de woning terechtkomen. Als je gas ruikt in de woning, kan dat een signaal zijn dat er iets grondig mis is met de rookgasafvoer.
De gemiddelde levensduur van de rookgasafvoer is even lang als die van de ketel. Door goed onderhoud en de juiste systeemkeuze kunnen ketel en afvoer een langere levensduur krijgen. Het is dus zeker raadzaam om inspectie - en eventueel vervanging - van de rookgasafvoer in de meerjarenonderhoudsbegroting op te nemen.


Voorkom koolmonoxide/rookgas in de woningen/appartementen en inspecteer de rookgasafvoer tijdig.
Hieronder een korte video over de gevaren van koolmonoxide oftewel : CO.


Wij kunnen u hiermee van dienst zijn en zullen op een deskundige manier een camera inspectie uitvoeren van uw rookgasafvoerkanaal.

Wij gebruiken hiervoor de Wohler VIS 500-40 HD cameraEventuele bevindingen/tekortkomingen zullen besproken worden en een rapport zal worden opgesteld.
Van deze inspectie zal een rapport worden opgesteld welke een beoordeling bevat van het rookgaskanaal, de tekortkomingen, opmerkingen en hoe deze zijn op te lossen.

Mocht u interesse hebben in een rookgasafvoer inspectie, ga naar afspraak maken en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Terug naar de inhoud